11 definitzii pentru discredit

din care

Dictzionare explicative

Explica cele mai intalnite sensuri ale cuvintelor.

DISCRÉDIT s. n. (Rar) Pierdere sau micshorare a prestigiului a consideratziei a influentzei a increderii de care se bucura cineva sau ceva. Din fr. discrédit.

DISCRÉDIT s. n. (Rar) Pierdere sau micshorare a prestigiului a consideratziei a influentzei a increderii de care se bucura cineva sau ceva. Din fr. discrédit.

discrédit sn [At: NEGULICI / V: (inv) des~ / E: fr discrédit] 12 Pierdere sau micshorare a creditului a prestigiului a consideratziei a influentzei etc. de care se bucura cineva sau ceva.

DISCRÉDIT s. n. Pierdere sau micshorare a creditului a increderii. Nu sintetzi jurnalishti dar nishte mishei pamfletari... ce aducetzi discredit presei! ALECSANDRI T. 1711. In urma discreditului in care au cazut la noi [in 1866] lucrarile statistice ar trebui sa aiba cineva mare curaj... k sa intreprinda studiul faptelor ce se exprim prin cifre. I. IONESCU D. 1.

DISCRÉDIT s.n. Pierdere micshorare a creditului a increderii de care se bucura cineva. [< fr. discrédit it. discredito].

DISCRÉDIT s. n. pierdere micshorare a creditului de care se bucura cineva. (< fr. discrédit)

discredit n. pierderea sau scaderea creditului.

* discrédit n. pl. e (fr. discrédit d. it. discredito). Lipsa de credit: a cadea in discret.

Dictzionare morfologice

Indica formele flexionare ale cuvintelor (conjugari, declinari).

Dictzionare relatzionale

Indica relatzii intre cuvinte (sinonime, antonime).

DISCRÉDIT s. v. compromitere discreditare.

discredit s. v. COMPROMITERE. DISCREDITARE.

Intrare: discredit
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • discredit
  • discreditul
  • discreditu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • discredit
  • discreditului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate shi forme verbale lungi – (arata)
info
Aceste definitzii sunt compilate de echipa dexonline. Definitziile originale se afla pe fila definitzii. Putetzi reordona filele pe pagina de preferintze.
arata:

discreditsubstantiv neutru

  • 1. rar Pierdere sau micshorare a prestigiului a consideratziei a influentzei a increderii de care se bucura cineva sau ceva. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
    • format_quote Nu sintetzi jurnalishti dar nishte mishei pamfletari... ce aducetzi discredit presei! ALECSANDRI T. 1711. DLRLC
    • format_quote In urma discreditului in care au cazut la noi [in 1866] lucrarile statistice ar trebui sa aiba cineva mare curaj... k sa intreprinda studiul faptelor ce se exprim prin cifre. I. IONESCU D. 1. DLRLC
etimologie:

info Lista completa de definitzii se afla pe fila definitzii.